Trenutno se nalazite na strani: Moj grad Dešavanja Bioskopski repertoar Specijalna projekcija filma sa posetom ekipe „Kralj Petar Prvi”
 
 

Specijalna projekcija filma sa posetom ekipe „Kralj Petar Prvi”

Na repertoaru se ove nedelje nalaze četiri nova filmska naslova, održana je specijalna projekcija filma i premijera u Cineplexx Kragujevac Plaza sa posetom ekipe „Kralj Petar Prvi” 8. decembra, kao i pretpremijerne projekcije filma „Spajdermen – Novi svet”.

 

Kralj Petar Karađorđević, kao mlad proteran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenovića. Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu za zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada. Kada se spletom istorijskih okolnosti Kralj Petar Karađorđević vratio u domovinu, uveo je parlamentarnu demokratiju na dvoru i započeo obnovu Srbije. Ali Srbiji se nije dalo da napreduje. Atentatom u Sarajevu počinje Prvi Svetski rat i Austro-ugarska pokazuje svu svoju nemilosrdnost. Tokom mučnog povlačenja srpske vojske preko albanskih planina, kralj upoznaje Makrenu, majku vojnika Marinka. Nemoćna da sina pronađe u nepreglednim kolonama vojske i naroda, ona zavetuje samog kralja da mu preda par čarapa koje je isplela. Nažalost, kralj Marinka nalazi prekasno a Makrena umire na grobu mladog austrijskog vojnika, oplakujući u ime svih majki sve sinove – nevine žrtve rata. Srpska vojska uz strašne gubitke stiže do Krfa i ostrva Vido – ostrva smrti, ali i srpskog vaskrsnuća.

Sjajnu glumačku ekipu koju čine Milan Kolak, Radovan Vujović, Danica Ristovski, Ivan Vujić, Aleksandar Vučković, Ljubiša Savanović, Svetozar Cvetković, Marko Baćović i Ivan Marković, predvodi naš proslavljeni glumac Lazar Ristovski, u ulozi Kralja Petra Prvog. Režiju ovog sjajnog istorijskog spektakla potpisuje Petar Ristovski.

Trejler filma https://youtu.be/xaOhiFuKoKg

Specijalna projekcija filma održana je u subotu od 20 časova u bioskopu Cineplexx Kragujevac Plaza, na kojoj se publici predstavio i deo ekipe, predvođene glavnim akterom filma i našim proslavljenim glumcem Lazarom Ristovskim. Na premijeri prisustvovali su novinari RTK koji su intervjuisali glavnog glumca i reditelja, Pjer media tim i ekipa KragujevacOnline.rs predvođena izvrsnim menadžerom Marketing Koncept grupe. Stefan Svičević Koncept čestitao je Lazaru Ristovskom na izuzetnom glumačkom ostvarenju i postavio samo jedno pitanje glumcu: KO je danas kralj po njegovom mišljenju, na šta je Lazar odgovorio kratko JA.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži