Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Kolumna Produženi sa Miškom (E)Stradanje na estradi
 
 

(E)Stradanje na estradi

Koliko puta ste ovih dana opsovali prezenterku vremenske prognoze na bilo kojoj televiziji? Popela nam se Baba Marta na vrh glave! Dojadilo je svima da na sebe navlače 5 (i slovima pet) slojeva garderobe i na ulicama izgledaju kao trokrilni šifonjeri. Nije vreme za skitnju, šetnju, špacirung i ostale ulične aktivnosti – reći će mnogi. Ali pomisao da će im računi za grejanje i gas iz majčice Rusije podizati i pritisak i temperaturu, al’ telesnu, bar do početka leta, nateraće mnoge da makar na dva sata zavrnu ruske ventile, zamisle da je Lepenica Nil i prepuste se toj toploj letnjoj uživanciji. Ne znam da li Nil lepo miriše, ali Lepenica lepo smrducka. Ali ako! Kakva je da je – naša je. Bar dok je Fijat ne isuši po naređenju „ekoloških otaca iz Brisela“...

No, špartanje kroz čaršiju nije jedini način da se umanje računi za toplotnu energiju. Postoji jedan dakako bezbolniji način da podignete svoju unutrašnju temperaturu i dođete do stadijuma da vam se nikada hladnoća ne uspe uz leđa – Vruć Daljinski Upravljač i još Vreliji Tv Prijemnik. Ovih dana gotovo na svim programima stvari su dovedene do usijanja! Političke, ekonomske, estradne... E, tu smo! Te estradne odašiljaju najskoncentrisaniju toplotnu energiju. Jedan aber sa estrade, jedan stepen Celzijusov u stanu. Dve informacije sa Dvora – pa na toj temperaturi već može i kafa da se skuva. Samo jedan detalj vezan za pomalo brehtovski žanr Rekonstrukcije Nebeske Vlade Srbije podići će do usijanja temperaturu u vašem stanu i omogućiti da bez kilovata utrošene struje osetite vrelinu dostojnu najskupljeg ekspres lonca. Za samo 500 dinara, koliko košta tv pretplata, i 850 dinara koliko staju usluge kablovskog operatera, dobijate neverovatne pogodnosti – usluge grejanja, kuvanja, prženja, dinstanja. To može samo Srpski Estradani Top Šop! Ukoliko pozovete u narednih 10 minuta na poklon dobijate godišnju pretplatu na Kurir, čiji je slogan „kupuje se na trafici, a nisu novine“.

Sve je u Srbiji postalo estrada. Nema razlike između Mlađe i Seke. I Mlađa i Seka ovih dana gorke suze liju. Ovaj prvi na konferancijama za novinare, a ova druga na kanabetu kod nesrećmog voditelja TV Pink. Mlađa je izgubio vicepremijersko mesto, a Seka bebu. Sistematski trovan cijanidom od strane svastike, Željko Mitrović, u isto vreme medijski gigant i medijski Černobilj, zadovoljno trlja ruke. Njegovo najnovije rijaliti ludilo ponovo je u centru medijske pažnje. Maja i Miloš negiraju Holokaust, Muftija Zukorlić vitla Muratovim buzdovanom, Nati se zbog Dače razmazala šminka pred 2 miliona ljudi, Zmija Veki isisala salo pred kamerama, Palma pomoravskim seljacima doveo priplodne junice iz Pariza... Jaoj! Pokipeće mi kafa, prošištaće mi ekspres lonac i eksplodirati ruski radijator!

Na konstataciju mnogih da ništa od upravo pomenutih burlesknih sadržaja ne gledaju, moram da se razderem da nije stvar u gledanju, već u vidjenju! Ni ja ne gledam, ali vidim. Pravo je pitanje da li je došlo vreme da se nekima od nas oduzme čulo vida. Taman bismo mogli da poživimo u zdravlju i miru do kraja života. Prvi se prijavljujem za „očnu eutanaziju“. Spreman sam da postradam zarad viših ciljeva, a ti viši ciljevi su osnovni životni uslovi: pravo na nezatupljivanje i zabrana protivprirodnog bludničenja nad korom velikog mozga. „Nemoj da gledaš, bre sinko, ako ne voliš“, besomučno ponavlja komšinica. A ja opet urlam i postavljam joj utopijsko pitanje – KAKO DA NE VIDIM!? 

Na pomolu je još jedno veliko stradanje prouzrokovano kolektivnim zatupljivanjem. Izgleda da cijanid Željkove svastike nije imao razarajuću moć. Čuda čine žene, zbog njih su i ratovi vodjeni. A tek svastike! A tek one Nušićeve sa sve butom i kljukanom dinastijom! Svastiko, hvala ti i na ovome. I od ovoga mož’ se rikne!

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži