Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Kako ostati pozivitan dok tražite posao
 
 

Kako ostati pozivitan dok tražite posao

Više i ne pamtite broj prijava na koji ste aplicirali, ali niko vam nikad nije odgovorio, a ako ste i bili pozvani na razgovor, neko drugi je dobio priliku.

Evo par saveta kako da ostanete pozitivni dok tražite posao.

1. Držite se rasporeda
To što trenutno ne radite, ne znači da imate višak slobodnog vremena i da možete da lenčarite. Potrudite se da svako jutro ustanete u neko razumno vreme, istuširajte se i obucite se čak iako ne planirate da odmah izađete iz kuće. Gledanje televizije svedite na minimum, a društven mreže iskoristite za neke pametnije stvari poput traženja oglasa za posao ili ličnu promociju jer nikad se ne zna ko gleda vaš profil.

2. Treniraje um
Jedan od dnevnih zadataka može biti i učenje novog jezika. Preispitajte se koji bi jezik mogao da vam bude od koristi kada je karijera u pitanju i počnite sa učenjem, samostalno ili se prijavite na neki kurs.

3. Izađite iz kuće
Prednosti interneta je što se posao može tražiti od kuće, ali ponekad živa reč mnogo više znači, zato izađite, jer komunikacija uživo još uvek ima prednost u odnosu na virtualnu.

4. Rekreacija
Nedostatak vremena najčešći je izgovor za fizičku neaktivnost, ali sada kada imate vremena na pretek "bacite se" na neki od sportova. Osim što će vas držati u formi, fizička aktivnost će "razbiti" svakodnevnu monotoniju, probuditi vaš duh i napuniti vam baterije.

5. Setite se da niste sami
Ako spadate u grupu ljudi koji ne žele da druge opterećuju sa svojim problemima, nije na odmet potražiti pomoć prijatelja. Razgovor sa osobom koju volite i kojoj verujete može biti veoma delotvoran i odličan lek za izgubljeno samopouzdanje.

Izvor: b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži