Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Izazovno skijalište u Austriji
 
 

Izazovno skijalište u Austriji

st antonSt. Anton važi za jedno od najpopularnijih austrijskih skijališta. Tradicionalno austrijsko skijalište, nudi prijatnu zimsku atmosferu i avanturističko skijanje po alpskim stazama… Sa dugogodišnjom istorijom i prostranim izazovnim ski stazama, među boljima je u svetu i ljubitelji ovog zimskog sporta ga veoma rado posećuju.

Ovo divno planinsko mesto, uređeno u tradicionalnom stilu, nalazi se u uskoj dolini masivnih alpshih venaca. Do njega se može doći kolima ili železnicom koja prolazi duž mesta. Kola skoro ovde da i nema, pa su posetioci sigurniji i mogu bezbrižnije hodati drumom. St. Anton je veoma popularno odmaralište, koje okružuje mnoštvo ski staza i čak osamdesetšest sedešnica koje brzo i lako transportuju skijaše do željene destinacije.

Staze važe za jedne od najboljih, pa su kao stvorene za one malo iskusnije.

Naselje, iako u tradicionalnom stilu, veoma je moderno mesto sa velikim brojem apartmana, kafića i prodavnica. Noću je veoma živo i svuda se može osetiti pozitivna atmosfera uz graju i smeh, dok se ulicama šire mirisi toplih zimskih napitaka. 

st anton 01

Izvor: Vesti-online

This content has been locked. You can no longer post any comment.