Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Ko su najgori turisti na svetu?
 
 

Ko su najgori turisti na svetu?

turistuAmerikanci su dugo važili za najomraženije turiste na svetu. Čini se, međutim, da su ih prethodne godine nadmašili Britanci. Istraživanje koje je sproveo portal Living Social pokazalo je da većina ljudi na svetu smatra Britance najgorim turistima. Štaviše, nazvani su "turističkim huliganima“, a istraživanje koje je sproveo Skyscanner proglasilo ih je najgorim u čak pet kategorija u kojima su navedeni razlozi: "ne žele da nauče jezik“, "pijani su i ne poštuju zakone", "ne ostavljaju bakšiš“.

Zanimljivo je da su Britanci bili u većini među učesnicima ispitivanja, što znači da i sami ne žele da putuju sa svojim sunarodnicima.

Istraživanje Expedia-e iz 2009. stavilo je na prvo mesto najomraženijih turista Francuze zato što su "škrti, nepristojni i imaju averziju prema stranim jezicima“. Iste godine jedna druga firma na osnovu ispitivanja putnika širom sveta došla je do zaključka da su Rusi, u stvari, najnepoželjniji jer su "glasni, pohlepni, razmetljivi" i zato što "podriguju, kradu ležaljke i idu preko reda na šalterima".

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži