Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika ZA SVE VAS KOJI STE NAVUČENI: Facebook će izumreti do 2017. godine!
 
 

ZA SVE VAS KOJI STE NAVUČENI: Facebook će izumreti do 2017. godine!

facebookFacebook je u poslednja tri meseca zabeležio pad broja korisnika, naročito omladine, a kako naučnici sa Prinstona predviđaju, ova društvena mreža bi do 2017. godine mogla da doživi sudbinu propalog Myspace-a.

Naučnici sa univerziteta Prinston upoređuju društvene mreže sa zarazom koja se širi i na kraju umire. Ako je verovati njihovim rečima, Facebook bi do 2017. godine mogao da izgubi i do 80 odsto svih korisnika i na taj način završi svoj virtuelni život.

Naučnici Džon Kanarela i Džošua Spečler stvorili su model društvenih mreža koristeći jednačine koje se koriste za predviđanje širenja i oporavka od epidemija. Zatim su ovaj model testirali na podacima propalog Myspace-a kako bi proverili da li su rezultati tačni da bi na kraju sve to primenili na Facebook.

Dobijeni rezultati pokazuju da bi ova društena mreža u naredne tri godine mogla da izgubi čak 80 odsto korisnika.

Postoji mnogo faktora koji mogu da utiču na život Facebooka, ali s obzirom na to da je ova društvena mreža zabeležila pad broja korisnika u poslednja tri meseca, naročito omladine, nikad se ne zna.

Kako god, evidentno je da Facebook polako gubi na svojoj popularnosti.

Šta vi mislite o tome? Koliko vremena dnevno provodite na Fejsu i verujete li da će za tri godine ova društvena mreža zaista toliko izgubiti na popularnosti?

Izvor:gizmodo.com

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.