Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Ove namirnice pomažu kod pušačkog kašlja
 
 

Ove namirnice pomažu kod pušačkog kašlja

Pušačima koji se „dave” od kašlja mogu da pomognu neke namirnice da pročiste pluća: čajevi od đumbira, borovih iglica ili koprive, kukuruz šećerac, pomorandže, crveni i beli luk.

Da li robujete cigaretama i baš nikako ne možete da ih ostavite uprkos kašlju? U tom slučaju češće konzumirajte namirnice i napitke koji mogu da pročiste pluća i omoguće vam da lakše dišete, pišu Novosti.

Mogu da vam pomognu čajevi, pre svega od svežeg đumbira, ali i od borovih iglica ili koprive, koju možete da jedete i kao salatu.

Jedite ribu i jagnjetinu, jer sadrže moćan antioksidans selen. Konzumirajte i jaja i žitarice.

Kukuruz šećerac je pun beta-kriptoksantina, koji dokazano štiti pluća od karcinoma, jer se ponaša kao moćan antioksidans. Ako je ikako moguće, nabavite onaj koji je prirodno, organski uzgajan. Slično dejstvo imaju i pomorandže.

Crveni i beli luk zbog svog sastava imaju antikancerogeno dejstvo. Studije su pokazale da je kod osoba sa karcinomom, koje redovno konzumiraju ovo povrće, sprečen nastanak novih ćelija tumora.

Naravno, neprijatan dah je neizbežan, ali pomislite i na miris duvanskog dima u ustima i na odeći, pa luk neće delovati tako nepodnošljivo.

Izvor:Vestinet

Foto: keem1201

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži