Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ženski kutak Žene koje su nekad bile debele privlačnije od mršavica
 
 

Žene koje su nekad bile debele privlačnije od mršavica

1gojaznostŽene koje su izgubile određen broj kilograma imaju više uspeha kod muškaraca, od žena koje se s kilogramima nikad nisu borile. Naučnici Univerzitea Liverpool otkrili su da žene koje izgube kilograme stigmu debljine nose još neko vreme.

Muškarcima je to pozitivna stvar, jer punije žene doživljavaju kao otvorenije, prijateljski raspoložene i emocionalno stabilnije od mršavih žena. Žene, s druge strane, budući da ih uznemirava konkurencija, bivše debeljuce vide u negativnom svetlu i misle da su one nedisciplininovane, emotivno nestabilne, čak i lošije  higijene.

Učesnici istraživanja su ocenjivali fotografije s biografijama. Žene su nekad debele žene i dalje gledale kroz negativnu prizmu, a muškarci su ih doživeli u lepšem svetlu.

- Nekim muškarcima se baš svidela činjenica da se žena borila s kilogramima. Mislim da im se zbog toga činila pristupačnijom, kao žena koja nije savršena, koja ima manu. Takođe, većina muškaraca smatrala da su žene "s prošlošću" bolje prijateljice - rekao je dr Halford koji je predstavio rezultate istraživanja.

Izvor: Blic žena

This content has been locked. You can no longer post any comment.