Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Srbija KRETANjE VREMENA U POGREŠNOM SMERU IZBEGLIČKE STUDI
 
 

KRETANjE VREMENA U POGREŠNOM SMERU IZBEGLIČKE STUDI

Neka pobedi, volja nevolju HOĆE LI SLOBODA UMETI DA PEVA, KAO ŠTO SU SUŽNjI PEVALI O NjOJ? Još od podele hrišćanstv ekstremizam je neprestano trajao i prisutan je do dan - danas, ovo su teme koje su obrađivali mnogi književni velikani a najbolje odgovre i analize dao je najveći filozof i psihoanalitčar Fjodor Mihajlović DOSTOJEVSKI u delu Braća Karamazovi.

 

Naravno, stotinama godina sve je repizirano, jedna strana je agresor a druga je žrtva! Za to Njegoš proklamuje:Vjero prava, kukavna siroto!I posle enciklopedije svih zločina rimokatoličke religije i njenih pripadnika koja su objavljena u delu MAGNUM CRIMEN, druga strana ništa nije naučila, izgleda da se obavezno kažnjava preterano praštanje. Dakle, prošlo je 25 godina od Operacje Oluja gde je izvršen nezpamćeni genocid nad srpskim narodom u Hrvatskoj, ne samo da nisu kažnjena stravična nedela nego na očigled celog sveta počnioci slave taj dan kao pobedu, SRAMOTA! Raskućeno je 200.000 ljudi, gde je savest čovečantva da to mirno gleda. Kuda ide ovaj svet!?

Sve je planirano i sinhronizovano,isti scenario je zahvatio Srbe sa Kosova i Metohije, zdrav ljudski razum ne može da shvati toliku količinu zla koji je učinjen srpskom narodu u 20. veku. Na kraju pola sveta je krenulo u nasilno iseljavanje. Kako ćemo dalje? Francuski književnik Patrik Benson (Pariz, 1956. ), poznati novinar Figaroa,autor oko četrdeset knjiga raznih žanrova, dobitnik mnogobrojnih nagrada i przinanja, ovim rečima se obratio javnosti na vest da će belosvetski krvoloci bombadovati Srbiju: ... I,najzad,neka svetom Sotona zagospodari ako Beograd bombarduju, jer viš neće nikad takvoga gosporadra i takvog Sotone biti kakvi su bili OUN i NATO prema Srbima. Bar će svetom zavlsdati Zlo i svoje pravo lice, svoju pravu prirodu pokazati, neće se skrivati pod obrazinom Dobra i pod rečima Pravednika, cereći se iza njih nad patnjama Srba... Pariz, 5 oktobr 1988.

Ludački čin svetskih Silnika nije zaustavljen suprostavljanjem velikana svetske književnosti, poznatih filozofa, humanista, ipak je NATO bombardovao Jugoslaviju, prvo su bombardovali Kragujevac koji je simbol herojske borbe protiv Hitlera i fašizma. Kragujevac je centar Šumadije, odakle su krenuli svi slobodarski i junčaki pohodi za slobodu, gađali su Srbiju u srce, malo je bilo jeka i leleka u dva svetska rata,u nameri da nas unište, vraćali su se pobeđeni i poraženi, bestidni gadovi! Njihova zlodela se ne mogu oprostiti, streljali su nam đake te besčasne hulje, ubijali srpsku decu, klali, otimali palili i žarili, pa dokle više krvopije!!!

Da bi se zaustavilo ovo zlo koje je zahvatilo svet Udruženje pisaca Kragujevca je organizovalo pesničku manifestaciju Izbegličke studi koja je trebala da bude održana treći put u Kragujevcu.Planiramo da ova manifestacija preraste u međunarodnu, a radovi učesnika da se objave u zborniku IZBEGLIČKE STUDI.

Voltr je rekao:Ko oprašta zločin, postaje u njemu saučesnik.Tražimo finansijsku podršku od Kragujevca i Republike Srbije, svaka vrsta donacije je dobro došla.

foto: Radenko Bjelanović - predsednik Udruženja pisaca Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži