Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Nema razloga za strah od vehabija
 
 

Nema razloga za strah od vehabija

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično se oglasilo u vezi hapšenja vehabija u selu Bosuta kod Aranđelovca.

Državni sekretar Vanja Vukić rekao je agenciji Beta da to ministarstvo nema informacije da su vehabije, koje su uhapšene kod Aranđelovca, spremale atentat na prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

- Ja sam kontaktirao direktora policije Milorada Veljovića, koji mi je rekao da MUP nema informacije o atentatu na prvog potpredsednika Vlade - rekao je Vukić.

U selu Bosuta su uhapšeni Goran Pavlović i Ismet Cicvara, protiv kojih je podneta i krivična prijava zbog nelegalnog posedovanja oružja. Oni su posle saslušanja pušteni da se brane sa slobode, a pojedini mediji su preneli da su oni spremali atentat na Vučića.

Vukić je istakao da su građani bezbedni i da nema razloga za strah od terorističkih napada u Srbiji koje bi mogli da izvedu pripadnici radikalnog islamističkog pokreta vehabija.

– U Upravi kriminalističke policije postoji služba koja se bavi borbom protiv terorizma koja prati sve pojave koje mogu dovesti do takvih slučajeva. U ovom trenutku je apsolutno nemoguće da se bilo šta dogodi na bilo kojem delu teritorije Republike Srbije – kazao je Vukić.

On je ukazao da je hapšenje u selu Bosuta primer dobre saradnje policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i naglasio da je BIA rukovodila akcijom.

Izvor:Šumadijepress

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.