Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Centar za samostalni zivot osoba sa invaliditetom
 
 

Centar za samostalni zivot osoba sa invaliditetom

Ništa o nama bez nas

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije sprovodi projekat „Ništa o nama bez nas“ koji je podržan od strane Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike. Projekat se realizuje u periodu od šest meseci, a aktivnosti se sprovode u Kragujevcu, Nišu i Jagodini, gradovima u kojima aktivno deluju lokalne organizacije Centra za samostalni život.

Projekat ima za cilj povećanje uključenosti osoba sa invaliditetom u život zajednice, stimulaciju njihovih potencijala i podsticanje bolje socijalne integracije putem razvijanja ličnih kapaciteta za konstruktivni dijalog i komunikaciju sa drugim ljudima. Kroz projekat se proširuje mreža socijalnih kontakata, uz povećanje osetljivosti za pitanja koja su u vezi sa životom u lokalnoj zajednici. Projekat uključuje održavanje dvodnevnog treninga za 8-10 osoba sa i bez invaliditeta iz veština govora i vođenja debata, formiranje debatnih klubova u kojima će uzeti učešća najmanje 5 osoba sa i 2 osobe bez invaliditeta, održavanje 6 sastanaka klubova u vidu kreativnih socio-edukativnih radionica, održavanje „test debate“ u klubovima i javne debate na teme vezane za ljudska prava osoba sa invaliditetom.

Opšti cilj projekta je povećanje uključenosti OSI u život zajednice, afirmisanje njihovih potencijala i podsticanje bolje socijalne integracije kroz aktivan doprinos stvaranju inkluzivnog okruženja, unapređenje njihovog uticaja na javno mnjenje i donošenje odluka u zajednici, smanjenje rizika od institucionalizacije.

Teme koje će se obrađivati u okviru debatnih klubova osim značaja za osobe sa invaliditetom biće važne i za druge građane (grupe građana – stari, deca....ili opšta populacija).

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.