Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Najava sajma Klikcon i edukacije Tijana Klik
 
 

Najava sajma Klikcon i edukacije Tijana Klik

KLIKCON - sajam igara, pop kulture i IT, prvi ove vrste van Beograda,održaće se od 10. do 12. maja 2019. godine na Šumadija sajmu, u Kragujevcu.

 

Digitalne igre potisnule su analogne u drugi plan, što dovodi do sukoba generacija, a cilj KLIKCON sajma je da kroz druženje pomiri dva sveta. Stariji posetioci KLIKCON sajma biće u prilici da se podsete dobrih starih društvenih igara, koje su obeležile njihovu mladost, i upoznaju digitalni svet u kom žive mladi. Mladi će imati čast da se upoznaju sa analognom stranom sveta igara. Pokazećmo da igre ne mare za godine.

Ponosni smo što će naš sajam imati humanitarni karakter. U zoni otvorenoj za besplatno igranje, igrači će moći da doniraju sredstva za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR).

Program edukacije „Tijana klik“

Program „Tijana klik“ predstavlja edukaciju o bezbednoj upotrebi interneta namenjenu učenicima viših razreda osnovnih škola. U trajanju jednog školskog časa, stručni edukatori pružaju važne informacije o bezbednom korišćenju interneta i njegovoj zloupotrebi od strane maloletnika, kao i o zloupotrebi interneta nad maloletnicima. Velika pažnja posvećuje se jednoj od najopasnijih zloupotreba – „onlajn zavođenju“ odnosno pedofiliji, zamkama koje pedofili prave, lažnom predstavljanju, zloupotrebi ličnih podataka na internetu, zloupotrebi fotografija na društvenim mrežama, vrbovanju u sekte.

U odnosu na period pre pet godina, prisutan je trend porasta korisnika interneta sve niže starosne dobi. Veliki broj dece masovno se uključuje na društvene mreže, istovremeno nespremna da se suoče sa opasnostima koje vrebaju u virtuelnom svetu. „Tijana klik“ je projekat koji decu uči praktičnim mehanizmima zaštite na internetu. Roditelji i prosvetni radnici edukuju se kako da prepoznaju štetan, kako nedozvoljeni sadržaj, i kako da prate ponašanje dece na internetu.

This content has been locked. You can no longer post any comment.