Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo JEDNODNEVNI IZLET U ARAD I TEMIŠVAR
 
 

JEDNODNEVNI IZLET U ARAD I TEMIŠVAR

Gradovi sa snažnim srpskim pečatom, Arad i Temišvar, nalaze se u Rumuniji. O Temišvaru smo već pisali, zovu ga još ”Mali Beč” zbog arhitekture prarkova i trgova (Trg Pobede, Slobode i Jedinstva). U poseti ovom gradu vredno je posetiti i jedan od najvećih tržnih centara Julius Mall.

 

Arad, grad u oblasti Krišana u kojem su rođeni znameniti Srbi: Sava Tekelija, slikar Stevan Aleksić, arhitekta Milan Tabaković i njegovi sinovi Đorđe i Ivan.

Razgledanje zdanja podignutih po projektima Tabakovića: Minoritska crkva, Palata Aradsko-Čanadske železničke direkcije, Najmanova palata, Trgovačka škola, Industrijsko narodna banka, Feldesova palata, porodična kuća Tabakovića, Okružna većnica, Palata kulture, Državni teatar…Poseta srpskoj crkvi u kojoj je sahranjen Sava Tekelija. Posetiće se i TC Atrium Mall.

Polazak je bio ispred Rode i Lidla u Kragujevcu od 2 časa u subotu 13.07.2019. godine. Dolazak u Arad u jutarnjim satima, razgledanje, ispijanje kafice na Aradskim terasama. Oko 13 časova usledio je odlazak za Temišvar, kao i obilazak gradova sa stručnim vodičem, zatim povratak u Kragujevac u večernjim satima.

Poneli smo dobro raspoloženje, jer sa nama je bila Olgica Vasilijević (kontakt telefoni: 065/9211017 ; 064/1737942 ; 034/361–065).

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži