Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Vize ne prete letnjim odmorima
 
 

Vize ne prete letnjim odmorima

bozidar-djelic2Nema nikakvog rizika za građane ta će tokom leta biti ponovo uveden vizni režim, ali će predstojeća letnja sezona biti ključna za opstanak u sistemu belog šengena, rekao je potpredsednik Vlade Božidar Đelić.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić izjavio je da nema nikakvog rizika da će tokom leta za građane Srbije ponovo biti uveden vizni režim, ali da će predstojeća letnja sezona biti ključna za opstanak u sistemu belog šengena.  Đelić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da će Srbija nastaviti da sprovodi mere koje treba da doprinesu da se broj zahteva za azil i građana Srbije koji nelegalno borave u EU svede na minimum.

"Srbija je na dobrom putu, ali postoji sezonski efekat, jer se prošle godine ispostavilo da je veći broj onih koji su hteli azil krenuo na leto. Zbog toga, ključni momenat je ovo leto", rekao je Đelić.

Prema njegovim rečima, policija će na graničnim prelazima tokom leta sprovoditi oštrije kontrole kako bi se smanjio broj ilegalnih migranata.

Đelić je dodao je da Srbija nije jedina zemlja koja ima problem zbog broja državljana koji traže azil u zapadnoj Evropi i da u nastojanju da taj trend bude smanjen očekuje pomoć zemalja šengenskog prostora i uvodjenje zabrane ulaska azilantima čiji su zahetevi odbijeni.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.