Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Sumnjiva privatizacija ugrožava transakciju
 
 

Sumnjiva privatizacija ugrožava transakciju

maxi_delezKragujevac - Povodom najave da će novi vlasnik Delta maksija belgijska kompanija Delez uskoro da preuzme i većinski paket akcija trgovinskog preduzeća „Srbija“ iz Kragujevca, oglasio se sindikat kragujevačke firme koji u svom saopštenju upozorava javnost da bi ta poslovna transakcija mogla da bude ugrožena sumnjivom privatizacijom „Srbije“.  

- Za ponudu kompanije Delez o kupovini akcija naše firme saznali smo iz medija i moramo da upozorimo da je prilikom privatizacije TP „Srbija“ bilo nepravilnosti, a da kupoprodajni ugovor još uvek podleže kontroli Agencije za privatizaciju - kaže juče za naš list predsednik sindikata u TP „Srbija“ Petar Petrović, naglašavajući da zaposlenima u „Srbiji“ još uvek nije jasno kako je, tj. na koji način je TP „Srbija“ koju je na aukciji u septembru 2007. kupila beogradska pravnica Ana Petković i to kao fizičko lice u međuvremenu postala deo Delta Maksija.

U sindikatu „Srbije“ protestuju i zbog činjenice da je broj akcija te firme na osnovu kako pretpostavljaju nove procene kapitala preduzeća smanjen sa 982.754 na 555.245, pri čemu je umanjena i njihova vrednost sa 1.000 na 500 dinara po akciji, čime su oštećeni manjinski akcionari, odnosno sadašnji i bivši radnici „Srbije“.

- Poziv zaposlenima i penzionerima „Srbije“ da svoje akcije prodaju po 500 dinara iako su ranije vredele dva puta više novo je ponižavanje malih akcionara naše firme - ističe se u saopštenju sindikata „Srbije“.

Izvor: Danas

This content has been locked. You can no longer post any comment.