Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Protest komunalaca iz Kragujevca
 
 

Protest komunalaca iz Kragujevca

protest komunalacaViše stotina radnika 14 komunalnih preduzeća iz Kragujevca protestovalo je u centru grada tražeći povlačenje iz skupštinske procedure predloga zakona o komunalnim delatnostima i o javnom i privatnom partnerstvu i koncesijama. Protest je počeo u pet do 12 i trajao 45 minuta.

Predsednik sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti za region Šumadije Branko Petrašinović je rekao agenciji Beta da su predlozi dva zakona važnih za komunalnu delatnost doneti na brzinu i da neće koristiti ni preduzećima ni korisnicima komunalnih usluga.

"Zbog loših iskustava o privatizaciji komunalnih preduzeća u regionu i zemljama bivše Jugoslavije mi se plašimo posledica i nikome ne sme padne na pamet privatizacija osnovnih komunalnih delatnosti", rekao je Petrašinović.

On je istakao da su takvi zahtevi isključivo u interesu korisnika komunalnih usluga i dodao da su u pojedinim preduzecima u regionu posle privatizacije novi vlasnici "100 puta povećali cenu usluga pa je onda država morala da ih otkupljuje po nepovoljnim uslovima".

"U okviru komunalnih preduzeća u Srbiji ima grana koje mogu da budu privatizovane i naš je zahtev da se prvo restrukturiraju komunalna preduzeća i odvoje osnovne od dopunskih delatnosti", rekao je Petrašinović.

Protestu komunalaca u Kragujevcu pridružili su se i radnici iz preduzeća metalskih grana, fabrika Zastava oružje, Zastava kamioni, kao i Energetike, lokalne uprave i Udruženje penzionera.

Podršku zahtevima komunalaca dala je i Privredna komora Kragujevac.

Izvor: Mondo

This content has been locked. You can no longer post any comment.