Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Nove saobraćajnice i lokacije za izgradnju u Kragujevcu - Usvojen Plan generalne regulacije Centar-Stara varoš
 
 

Nove saobraćajnice i lokacije za izgradnju u Kragujevcu - Usvojen Plan generalne regulacije Centar-Stara varoš

kragujevacPlan generalne regulacije "Centar - Stara varoš" kapitalni je plan, jedan od prvih planova na nivou zemlje u ovom obimu i najvažniji urbanistički dokument koji ova Skupština usvaja - rekao je Nebojša Vasiljević član Gradskog veća za investicije i razvoj gradskih resursa u Kragujevcu, obrazlažući predlog na sednici Skupštine grada, održanoj u petak (30. jun 2012. godine). Radi se o najširem centru grada, odnosno o površini od 250 hektara.

Pored razvojne funkcije koji je osnovna karakteristika plana, želja je da se ubrza gradnja kroz pojednostvljene uslove i procedure za investitore. Iz pretežno individualne, plan previđa prelazak na višeporodično stanovanje, a jedno od strateških opredeljenja je i realizacija izgradnje kapitalne gradske saobraćajnice Kneza Miloša od Male Vage do Petrovačke magistrale, jer je neophodna saobraćajnica bulevarskog tipa, navedeno je na gradskom sajtu.

Ovim planom predviđeno je aktiviranje i izgradnja prostora i objekata odnosno delatnosti javnih službi koje su od značaja ne samo za grad i region nego i za Republiku, zatim pozorište, biblioteka ali i novi gradski centar "centar 21. veka".

Glavni gradski centar ima značajne objekte iz doba Obrenovića i niz objekata gradske arhitekture koji daju ovom delu grada poseban istorijski i kulturni značaj. U narednom periodu akcenat će biti na usmeravanju transformacije i obnove starog gradskog tkiva i izgradnji novih sadržaja kao glavnog obeležja razvoja u budućnosti.

Izvor: Ekapija

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži