Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ferara: Rad fabrike u Kragujevcu nije doveden u pitanje
 
 

Ferara: Rad fabrike u Kragujevcu nije doveden u pitanje

fasSerijska proizvodnja novog modela "fijata 500L" počela je u fabrici Fijat automobili Srbija u Kragujevcu i njen rad nije doveden u pitanje, izjavio je u ponedeljak za RTS generalni direktor kompanije Antonio Čezare Ferara. "Proizvodnja u Srbiji nije ugrožena", kazao je Ferara i naveo da je Fijat u Srbiju uložio više od milijardu evra i da još investira, zbog čega rad srpske fabike nije doveden u pitanje.

Ferara je potvrdio da će do kraja godine u fabrici biti zaposleno najmanje 2.500 radnika, a godišnje će se proizvoditi 180.000 vozila.

U planu je da novi model izvozimo u više od stotinu zemalja, rekao je Ferara i dodao da za sada proizvode za evropsko tržište, a od iduće godine za američko i azijsko-pacifičko.

Cena u Italiji je 15.500 evra, a Ferara ocenjuje da je to dobra i konkurentna cena za evropsko tržište. Za američko tržište, kako kaže, mogla bi da bude i viša, a za srpsko niža, ali dodaje da to još nije defininisano.

On je dodao da nisu zabrinuti za ispunjavanje finansijskog dela na koji se obavezala Srbija, jer za sada vlada poštuje sve obaveze.

Izvor: Beta

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži