Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Problemi metalaca sa knjižicama
 
 

Problemi metalaca sa knjižicama

strajk sumadije desLokalna samouprava je odobrila isplatu novčane pomoći za svih osamdeset pet radnika „Šumadija DES“, preduzeća u kome grupa radnika više od nedelju dana štrajkuje glađu zbog neisplaćenih zarada. Prema najavi člana gradskog veća Dalibora Jekića pomoć od po pet hiljada dinara biće isplaćena do petka. U Samostalnom sidnikatu metalaca Kragujevca i u rukovodstvu firme navode da su uz ovu pomoć i prethodnu isplatu martovske zarade stvoreni uslovi da radnici prekinu štrajk glađu koji im ozbiljno ugrožava zdravlje.

Postoji saglasnost sindikata, lokalne samouprave i menadžmenta da se sačini i dinamika isplate preostalih zarada koje država odnosno poslodavac duguju zaposlenima u ovom preduzeću.

Ovaj sindikat je ukazao i na probleme u firmama „Zastava bezbednost“ i „Zastava Kovačnica“, kao i u preduzeću „21. oktobar“, čiji će radnici u četvrtak održati jednočasovni protest zbog neoverenih zdravstvenih knjižica.

Zbog neuplaćenih doprinosa za zdravstveno osiguranje više od 270 radnika knjižice su overene samo do kraja juna.

Povodom toga zaposleni tog preduzeća održaće jednočasovni protest ispred Filijale Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje u Kragujevcu u četvrtak sa početkom u jedanaest časova.

Problem sa neoverenim zdravstvenim knjižicama imaju i radnici preduzeća „Zastava bezbednost“ u restrukturiranju, kojima su isprave overene samo do marta, kao i radnici privatizovane „Kovačnice“, koji imaju markice do juna ove godine.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.