Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zaposleno još 10 osoba sa invaliditetom
 
 

Zaposleno još 10 osoba sa invaliditetom

osobe sa invaliditetomU okviru programa javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje, u Gradskoj upravi radno je angažovano deset osoba sa invaliditetom. Oni obavljaju uglavnom kancelarijske poslove u zavisnosti od stepena invaliditeta, ali i školske spreme. Inače ove godine više od sedamdeset osoba sa invaliditetom dobilo je privremeni posao kroz program javnih radova u Kragujevcu i opštinama šumadijskog okruga.

Marku Topuzoviću, mladom Kragujevčaninu, koji ima prvi stepen invaliditeta zbog mulipleks skleroze, ovo je prvi posao nakon završenog školovanja.

Kroz program javnih radova Nacionalne službe za zapošljavanje angažovan je u Gradskoj upravi za zdravstvo i socijalnu politiku na finansijskim poslovima.

Pored Marka, još devet osoba sa invaliditetom privremeno je zaposleno u Gradskoj upravi na odeljenju Društvene brige o deci, Upravi za imovinu, Kancelariji za romska pitanja i Povereništvu za izbeglice.

Oni kažu da su ostvarili dobar kontakt sa svojim sadašnjim kolegama. Ipak radno angažovanje je privremeno i traje šest meseci.

Pored Gradske uprave, i Narodna biblioteka angažovala je četiri osobe sa invaliditetom za arhivske poslove u ovoj ustanovi kulture.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži