Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zbog kolapsa devet osoba prevezeno u Urgentni centar
 
 

Zbog kolapsa devet osoba prevezeno u Urgentni centar

kragujevacU Kragujevcu je juče do 14 sati čak devet osoba, zbog kolapsa na javnom mestu, prevezeno u Urgentni centar, izjavio je Tanjugu dežurni lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Aleksandar Rašković. „Do 14 sati imali smo 21 intervenciju na terenu, a kolapsno stanje beleži se uglavnom kod srednjovečne generacije“, rekao je Rašković i naveo da građani neredovno jedu i ne unose dovoljno tečnosti, pa se dešava da kolabiraju.

Prema njegovim rečima, pored povećanja broja kolapsnih stanja, Hitna pomoć u Kragujevcu od jutros beleži i povećanje broja poziva građana koji traže pomoć lekara.

Građani koji zovu, dodao je Rašković, uglavnom su hronični bolesnici i to stariji, ali i drugi, i žale se na malaksalost, zujanje u ušima ili imaju ekstremno visok krvni pritisak ili ekstremno nizak.

Doktor Rašković je ukazao i da je bilo poziva od strane starijih Kragujevčana koji su hronični bolesnici, a ne pridržavaju se saveta lekara.

„Danas smo imali i slučajeve da su naši najstariji sugrađani, uprkos vrućinama otišli na selo, a nisu poneli terapiju, pa zovu njihova deca i traže pomoć i pitaju koje lekove da im daju“, dodao je Rašković.

Izvor: Pravda

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži