Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Reagovanje na tekst u Blicu od 29.08.2012.
 
 

Reagovanje na tekst u Blicu od 29.08.2012.

parking servisPovodom teksta objavljenog u ''Blicu'' od 29.08.2012.godine, ''Ovo je 19 najspornijih nabavki'', u kojem se neosnovano pominje JKP''Parking servis Kragujevac'', zarad javnosti, reagovao je info centar JKP''Parking servis Kragujevac'':

JKP ''Parking servis Kragujevac'' je blokiran 29.08.2011.godine za iznos od 53.686.759,79 dinara rešenjem Poreske uprave - filijale Kragujevac radi neosnovane naplate PDV-a na nenaplaćene, a izdate doplatne karte, voljom tadašnjeg direktora Poreske uprave Republike Srbije, istaknutog kadra Demokratske stranke, koji je pre nekoliko dana smenjen sa te funkcije, jer u vođenom poreskom postupku nije vođeno računa o elementarnim pravima stranke u postupku, jer na nekoliko naših zahteva, počev od 2006.godine, nikada nismo dobili mišljenje kada ta poreska obaveza nastaje, a što je bila dužnost po Zakonu o poreskom postupku i administraciji Ministarstva finansija i Poreske uprave. Čak šta više, nije ispoštovan ni zaključak Ustavnog suda Srbije sa 20. redovne sednice od 12.05.2011.godine u predmetu IU-424/2004, koji je dao ocenu pravne prirode doplatne karte i stao na stanovište onoga što smo mi tvrdili u poreskom postupku.

Pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva saglasno članu 24. stav 1. tačka 4. Zakona o javnim nabavkama pokrenut je 09.09.2011.godine, na osnovu Odluke Upravnog odbora br.236 od 09.09.2011.godine dostavom konkursne dokumentacije ''AIK banci'' a.d. Niš, a radilo se o izuzetnoj hitnosti prouzrokovane vanrednim okolnostima.

Po odobravanju novčanih sredstava, od strane Banke, ista su isključivo iskorišćena za plaćanje PDV-a Budžetu Republike Srbije Ministarstvu finansija.

Poslovodstvo JKP ''Parking servis Kragujevac'' s ponosom može istaći da je radnjama za koje postoje neosnovane sumnje u postupku javne nabavke spasavalo Preduzeće i zaposlene radnike od eventualnog stečaja ili likvidacije, i da danas uredno servisira svoje mesečne obaveze prema pomenutoj Banci.

Istovremeno Vas obaveštavamo da smo predmet sa postupcima koji se vode protiv Ministarstva finansija Poreske uprave filijale Kragujevac, a koji su pokrenuti 05.08.2011.godine, a ništa se po njima nije radilo dostavili Predsedniku Republike Srbije g-dinu Tomislavu Nikoliću i Ministru finansija g-dinu Mlađanu Dinkiću.

Osim toga, celokupan predmet možemo da pružimo javnosti na uvid.

Izvor: JKP Parking Servis Kragujevac

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži