Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Šumadijski sajam poljoprivrede
 
 

Šumadijski sajam poljoprivrede

sajam poljoprivredeNa Šumadijskom sajamu poljoprivrede, koji će biti održan u Kragujevcu od 13. do 16. septembra, nastupiće više od 100 izlagača iz Srbije, a biće organizovane tradicionalne regionalne izložbe konja, krava simentalske rase, ovaca, pasa i sitnih životinja. Na devetom sajmu će biti izložena savremena poljoprivredna mehanizacija i oprema, mašine za pripremu stočne hrane, stočarstvo, živinarstvo, kao i oprema za voćarstvo, povrtarstvo, šumarstvo i vinogradarstvo.

Sajamske manifestacije posvećene stočarstvu biće u znaku izložbe krava simentalske rase za koju se prijavilo 70 odgajivača iz Srbije, a biće organizovane i izložbe konja, ovaca i svinja.

Biće održana i brojna stručna predavanja o organskoj hrani, korišćenju otpada u poljoprivredi za proizvodnju energije, melioraciji zemljišta i energetskoj efikasnosti, kao i brojne prezentacije kompanija iz oblasti agrara.

Prvog dana sajma, nakon svečanog otvaranja, biće priređen višečasovni kulturno-umetnički program „Čobanac“ u organizaciji Mesne zajednice Melenci u okviru kojeg će biti organizovano kuvanje i degustacija čobanskog paprikaša.

Pored toga, na sajmu će biti organizovane manifestacije Šarena fijakerijada, kao i tradicionalna takmičenja u pripremi svadbarskog kupusa, lovačkog gulaša i riblje čorbe.

Na sajmu će se predstaviti i više od 70 pčelara iz cele Srbije u okviru manifestacije Medeni sokak.

Kapije sajma biće otovrene od devet do 19 časova, a ulaz na
sve manifestacije je besplatan.

Izvor: Akter

This content has been locked. You can no longer post any comment.