Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ulje i šećer iz Robnih rezervi
 
 

Ulje i šećer iz Robnih rezervi

nestasica uljaIz Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine najavili su da će iz Robnih rezervi biti preuzeto po 5.000 tona ulja i šećera kako bi se sprečili poremećaji u snabdevanju tržišta. Maksimalna cena ulja u maloprodaji će, zahvaljujući ovoj intervenciji, biti oko 142 dinara po litru, dok će maksimalna cena kilograma šećera iznositi oko 95 dinara. Ovakva odluka doneta je nakon pojačanih nadzora tržišne inspekcije u maloprodajnim objektima u celoj Srbiji, gde je uočeno da proizvođači isporučuju manje količine ove robe, a da tražnja raste.

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da nema nikakvih razloga za poskupljenje ulja i šećera i istakao da će biti sprečeni pokušaji špekulacija.

„Tržišna inspekcija je krenula s kontrolama da vidimo da li tih namirnica ima na zalihama u magacinima, da se veštački ne bi stvarale nestašice“, kazao je Ljajić.

Takođe, zbog ovogodišnje suše i znatno lošijeg roda kukuruza realno je očekivati povećanje cene mleka i mesa, rekao je načelnik Uprave za cene Ministarstva trgovine i telekomunikacija Mladen Radović.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži