Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Humanitarna akcija “Nemoj da ćutiš – pomoć potraži”
 
 

Humanitarna akcija “Nemoj da ćutiš – pomoć potraži”

Komitet za Međunarodnu Saradnju Studenata Medicine – Kragujevac u saradnji sa Centrom za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica” organizuje sutra od 10 sati humanitarnu akciju “Nemoj da ćutiš – pomoć potraži”. Inače, 26. juna se obeležava Međunarodni dan podrške žrtvama zlostavljanja (priznat od UN-a).
Cilj ove akcije je da se materijalno pomogne Prihvatilištu za žrtve porodičnog nasilja, koje postoji u okviru Centra “Kneginja Ljubica”, ali i da se tema nasilja dovede u centar pažnje što većeg broja ljudi, jer to je najbolji način da nasilje, za sada, makar umanji.
Balkanski stereotipi obuzimaju svaki deo našeg društva. Partrijahalno vaspitanje, nepismenost i nerazumevanje samo potpomažu zaostajanju nas kao nacije. Sa druge strane, deo onih koji pokušavaju da promene ponešto u ovom generacijskom nasleđu, nailaze na negodovanje, odbijanje , finansijske i druge poteškoće. Vođeni time, Komitet za ljudska prava i mir je rešio da na neki način pomogne onima koji odskači iz ovog začaranog kruga i daju sve od sebe da pomognu onima koji su primorani da pomoć zatraže.
Na postavljenom punktu u pešačkoj zoni prikupljaće se garderoba, sredstva za ličnu higijenu, školski pribor, itd. Takođe će biti postavljene kutije za donaciju Prihvatilištu za žrtve porodičnog nasilja. Obzirom da je saradnju sa Institutom za javno zdravlje i Fakultetom medicinskih nauka odlična, na istima će biti obezbeđene prostorije u kojima će dežurati socijalni radnici i primati osobe koje trpe bilo koju vrstu nasilja, a nemaju kome da se obrate za pomoć. Takođe će članovi Komiteta interaktivno edukovati građane o neophodnosti pričanja o temi nasilja, kako mogu da pomognu ako sami primete nasilje, i kako kao društvo na taj način intelektualno i duhovno napredujemo.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži