Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Saopštenje PU Kragujevca povodom pronađene veće količine ilegalnog oružija
 
 

Saopštenje PU Kragujevca povodom pronađene veće količine ilegalnog oružija

Saopštenje

Pretresom nekoliko domaćinstva u okolini Batočine,kragujevačka policija je pronašla veću količinu oružija i municije u ilegalnom posedu.Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 13 komada vatenog oružija:četiri automatske puške(od kojih dve ručne izrade),tri pištolja(od kojih dve ručne izrade),revolver,dva karbina(jedan ručne izrade),jedan malokalibarska i dve vazdušne puške,tri ručne bombe i 1.300 metaka različitog kalibra.

Pretres kuća i pomoćnih prostorija policija je izvršila nakon operativnih saznanja da pojedini meštani na ovom području poseduju oružje bez odobrenja.Navedeno oružije pronađeno je kod N.S.(24),M.B.(63),M.Ž.(54) i A.Ž.(73).Kod N.S. pronađene su i skice za ručnu izradu oružija.Svoj četvorici određena je mera zadržavanja u trajnju do 48 sati,zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pored ilegalnog,od M.B. i M.Ž. oduzeto je i oružje koje su posedovali po odobrenju.Narednih dana biće izvršena i provera legalnosti posedovanja putničkog vozila marke "mercedes"i četiri motocikla,pronađenih i oduzetih od M.B.

N.S.,M.B.,M.Ž.i A.Ž. će sutra,uz krivičnu prijavu,biti sprovedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Kragujevcu.

Broj:76/13
11.jul 2013.godine

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži