Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Takmičenje osoba sa invaliditetom u streličarstvu
 
 

Takmičenje osoba sa invaliditetom u streličarstvu

U Eko parku „Ilina voda“, u subotu, 31. avgusta 2013. godine, u 11 časova, počeće prvo Državno takmičenje u gađanju lukom i strelom, koje organizuje kragujevački Streličarski klub „Oko sokolovo“. Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, pomogla je u organizaciji ove manifestacije. Na turniru se očekuje oko 70 učesnika iz Raške, Pazara, Subotice, Pančeva i iz Bosne.

S obzirom da „Oko sokolovo“ postoji manje od godinu dana i da još uvek nema status budžetski finansiranog kluba, njegovi članovi su do sada ipak postigli zavidne rezultate, osvojivši na Državnom prvenstvu u Jagodini dve zlatne i jednu srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji, kao i srebro u ekipnom takmičenju. Za sada, takmičari od Saveza streličara na revers iznajmljuju lukove i strele kojima vežbaju i takmiče se, a zahvaljujući  privatnoj firmi „Sunce“, dobili su sopstveni luk i strelu. Mesna Zajednica „Ilina voda“, kojoj pripada Eko park, pomoći će im u pravljenju dovoljnog broja meta za takmičenje.

Ovaj sport u Srbiji je u začetku i Savez streličara, koji se može pohvaliti i međunarodnim trofejima, za sada postoji samo u Pančevu, a kragujevački takmičari treniraju i bore se pod nadzorom dva člana kluba, koji imaju sertifikate Saveza. Članovi kluba trenutno treniraju u istočnom holu sportske hale „Mladost“, u Sokolani, Etno parku „Ilina voda“ i na jezeru „Bubanj“, u blizini restorana „Dvorište“, a za treniranje  mora da bude  ispunjen neophodan uslov da minimalna razdaljina do mete bude 10 metara.

Inače, ovaj sport je najrazvijeniji i najrasprostranjeniji u Češkoj. Za grad i za osobe sa posebnim potrebama svakako bi bilo od koristi da, kao i uvek, budemo među prvima u svemu, pogotovo kada treba pokazati humanost na delu, jer su članovi kluba do sada sve finansirali sopstvenim sredstvima, a da su uspešni – već su dokazali!  

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži