Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Eco street party 2013
 
 

Eco street party 2013

Glavna je zatvorena, moraćete okolo!

Kragujevac - Udruženje mladih entuzijasta u saradnji sa Đačkim parlamentom Prve kragujevačke gimnazije  ove godine, po jubilarni peti put, organizuje Eco Street Party. Projekat se realizuje povodom obeležavanja Svetskog dana bez automobila, u nedelju, 22. septembra sa početkom u 12 časova i trajaće do 01 čas posle ponoći. Za saobraćaj se zatvara ulica Aleksandra I Karađorđevića i to na potezu od ulice Cara Lazara do Velikog parka. U ulici će se tokom dana dogoditi više od 15 manifestacija ekološkog, humanitarnog i zabavnog karaktera.

Program projekta:

U 12h će projekat zvanično biti otvoren sadržajem koji je namenjen za naše najmlađe sugrađane.  Održaće se izložba slika na temu ekologije, a slike koje će biti izložene su delo učesnika kampa ‘’U iMe dEtinjstva’’. Takođe mališani će imati priliku da iscrtaju ulicu ekološkim porukama. Učenici, koji budu učestvovali na ekološkim radionicama, će se nadmetati u Ekološkom kvizu gde će proveriti svoje znanje i dobro se zabaviti. Sportski deo programa počinje takođe u 12h a ove godine on sadrži nadmetanje u košarci, stonom tenisu i šahu. Od 18h na ulici će se održati modna revija na kojoj će prisutni sugrađani moći da vide šta će od odevnih predmeta biti aktuelno ove jeseni. Deo projekta na koji smo posebno ponosni je takmičenje neafirmisanih bendova kojim se na ovaj način pruža prilika da po prvi put izađu na binu i pokažu svoje znanje. Takmičenje počinje u 21h. Nakon takmičenja bendova, na ulici će biti organizovan veliki broj žurki koje će imati raličitu temu.

Tokom dana na ulici će biti prikazana postavka pod nazivom Ekoplov koji će prikazati nekadašnji izgled grada, a samim tim i naš uticaj na njegov razvoj do današnjice.

Duž ulice biće postavljeni kontejneri za reciklažu, a svi Kragujevčani koji budu u okviru akcije doneli materijal za reciklažu biće simbolično nagrađeni.
Ekologiji preti propast u svetu buke i brzine.  Usporimo i osvrnimo se oko sebe za tren. Za bolje sutra, budimo bolji mi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži