Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Zaduživanje grada po hitnom postupku
 
 

Zaduživanje grada po hitnom postupku

Odluka o zaduživanju radi finansiranja tekuće likvidnosti biće jedina tačka dnevnog reda sednice Skupštine grada zakazane po hitnom postupku.

 

 

 

Ovo je odlučeno na današnjem zasedanju Gradskog veća, a sednica će biti održana već sutra.

- Razlozi za donošenje ove odluke sadržani su u potrebi da grad Kragujevac pribavi sredstva neophodna za održavanje tekuće likvidnosti, do čijeg je poremećaja došlo usled trenutne neuravnoteženosti javnih rashoda i prihoda, u budžetu grada Kragujevca – navedeno je u obrazloženju.

Odluka o zaduživanju grada Kragujevca za finansiranje deficita tekuće likvidnosti u suštini podrazumeva podizanje kratkoročnog kredita u iznosu od 260 miliona dinara uz, kako je navedeno, prethodno pribavljenu saglasnost Ministarstva finansija. Takve kredite, grad Kragujevac podizao je i ranije, a ono što ih odlikuje je obaveza da budu vraćeni do kraja tekuće fiskalne, odnosno budžetske godine.

Ukoliko odbornici usvoje ovu odluku, neophodno je sprovesti i postupak javne nabavke za odabir banke koja daje najpovoljnije uslove, a za te poslove ovlašćeno je Gradsko veće.

Sedma sednica Skupštine grada Kragujevca po hitnom postupku, biće održana u četvrtak, 12. februara, od 9.00 časova.

 

Izvor: Šumadija Press

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži