Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Projektili u dvorištima i voćnjacima
 
 

Projektili u dvorištima i voćnjacima

Meštani naselja Ilina Voda kod Kragujevca pronašli su tokom proteklih nekoliko dana pet projektila u svojim dvorištima i voćnjacima. Kako je saopštila Uprava za vanredne situacije, pronađeno je pet projektila kalibra 30 milimetara za podcevni bacač granata, prenosi Fonet.

 

U ovom kragujevačkom prigradskom naselju nalazi se strelište koje koristi fabrika namenske proizvodnje "Zastava oružje" za testiranje svojih proizvoda. Meštanin Milutin Vasić, pronašao je jedan projektil na samo nekoliko metara od kuće u kojoj živi. Strelište fabrike "Zastava oružje" nalazi se na svega sto metara od moje kuće i pretpostavljam da su eksplozivni projektili odatle doleteli. Nije isključeno da ima još projektila koji su se zarili u zemlju, rekao je Vasić.

Stanovnici ovog prigradskog naselja više puta do sada su imali slične probleme zbog čega strahuju za svoju bezbednost. Predsednik Mesne zajednice Ilina voda, Slađan Rakić podsetio je da stanovnici tog naselja već desetak godina imaju problema sa projektilima koji stižu sa strelišta i podseća da je pre dve godine jednom komšiji cela kuća bila izrešetana. Danas smo našli nove projektile koji predstavljaju realnu opasnost po život ljudi i njihove dece u ovom naselju, rekao je Rakić. U međuvremenu, pronađeni projektili su preuzeti i odneti u kamenolom u selu Gornje Komarice, gde su bezbedno uništeni.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži