Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počinje izrada Lokalnog akcionog plana za mlade
 
 

Počinje izrada Lokalnog akcionog plana za mlade

Prvi sastanak radnog tima za izradu Lokalnog akcionog plana za mlade 2015-2019. grada Kragujevca održan je danas u Biznis inovacionom centru.

Radom ovog tima rukovodiće Obrad Turković, pomoćnik gradonačelnika za oblast omladinske politike i unapređenje položaja mladih, dok će članovi tima biti predstavnici institucija i organizacija koji predstavljaju mlade ili se bave mladima i omladinskom politikom. Tehničku i stručnu podršku izradi ovog dokumenta pružiće Regionalna agencija za lokalni ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

Turković je istakao da nije suština samo doneti neki papir koji će biti neupotrebljiv i da je ideja da se naprave projekti koji su realni, izvodljivi i održivi. Kako kaže, insistiralo se na reprezentativnosti svih onih koji predstavljaju mlade ili se bave mladima u gradu. Ovim dokumentom, Nacionalna strategija za mlade predviđa plan aktivnosti kako bi se postojeći problemi mladih rešili. U prvom redu to su nezaposlenost mladih, bezbednost, nedovoljna mobilnost, nekvalitetno provođenje slobodnog vremena, nedovoljna uključenost u donošenje odluka u lokalnoj zajednici, nedovoljna informisanost.

Prve aktivnosti na izradi ovog dokumenta biće analiza resursa, organizovanje tribina za mlade na kojima će se diskutovati o problemima i potrebama mladih. Na osnovu ovih podataka biće osmišljena zajednička vizija i definisani razvojni prioriteti, nakon čega će biti oformljene tematske radne grupe koje će definisati projektne ideje. Ovaj dokument trebalo bi da bude završen u prvoj polovini godine.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži