Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Autobuska stanica u Kragujevcu otvara se 1. juna
 
 

Autobuska stanica u Kragujevcu otvara se 1. juna

Glavna autobuska stanica u Kragujevcu dobila je upotrebnu dozvolu i od 1. juna očekuje se da bude otvorena za putnike.

 

Očekuje se da potvrda iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture stigne tokom predstojećeg vikenda kada bi stanica stanica mogla da počne sa probnim radom. Kragujevčani nemaju autobusku stanicu od kraja 2013. godine, a umesto nje koriste se improvizovani, nenatkriveni peroni koji putnicima ne pružaju ni osnovne uslove kao što su čekaonica ili informacije.

Planira da na stanici otvori i ambulantu: Zakupac Draško Đuričković

Autobuska stanica je izuzeta iz stečajne mase „Autosaobraćaja“ i, sa odobrenjem Agencije za privatizaciju, izdata u trogodišnji zakup firmi „Bamiron KG“ koja je ogranak beogradskog „Bamirona“. Zakupac će plaćati 3,6 miliona dinara godišnje i zaposliće najmanje 30 radnika. - Za sada je angažovano 32 radnika koji su na obuci, a ugovore o radu potpisaće čim stanica počne da radi - kaže direktor „Autosaobraćaja“, Srećko Aleksić. Zakupac Draško Đuričković kaže da će zaposleni biti sa biroa, kao i tri stara radnika „Autosaobraćaja“. - Svi će biti mladi, školovani ljudi koji govore i strane jezike.

Broj zaposlenih će se sigurno povećati jer planiramo otvaranje novih sadržaja na autobuskoj stanici, kao što je ambulanta - kaže Đuričković. Zakupac je izmirio i milionski račun za struju, a račun za vodu od 1,3 miliona biće plaćen u ratama.

 

foto: N.Raus

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži