Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac gradi nov moderan zatvor
 
 

Kragujevac gradi nov moderan zatvor

Ministar pravde Nikola Selaković posetio je Okružni zatvor u Petrovcu kod Kragujevca, gde će biti izgraden novi centar za 400 osuđenika, a koji će zaposliti 200 radnika u službi obezbeđenja, tretmana i edukacije. 
zatvor.jpg - 50.32 Kb

Kazneno-popravni zavod biće izgrađen i opremljen u skladu s najsavremenijim svetskim standardima, rekao je Selaković, precizirajući da je investicija vredna 22 miliona evra, od čega je 17 miliona evra obezbeđeno preko povoljnih kredita Saveta Evrope, dok će pet miliona za završno opremanje objekta biti izdvojeno iz budžeta Srbije.

Navodeći da je Grad Kragujevac dao novih 2,5 hektara zemlje, ministar je rekao da se očekuje da će za godinu dana početi izgradnja novog kazneno-popravnog zavoda koji će služiti Šumadijskom okrugu, ali i zapadnoj i centralnoj Srbiji.

Selaković je naglasio da svako mesto koje ima svoj kazneno-popravni zavod ima prilike da oseti neke benefite društveno korisnog ili socijalno odgovornog ponašanja osuđenika ili zaposlenih, kroz različite vrste društveno korisnog rada.

"Tako je Kragujevac za vreme poplava osetio benefite, jer su osuđenici bili angažovani na punjenju vreća sa peskom, utvrđivanje nasipa", rekao je Selaković.

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da se od grada dobije lokacija na kojoj će država izgraditi zgradu u kojoj ce biti smešteni svi sudovi i tužilaštva u Kragujevcu, a da po završetku tog objekta Palata pravde, zgrada nekadašnjeg načelstva, ustupi na korišćenje gradu.

 

autor:tanjug

Komentari

 
0 #1 Muki 12-04-2016 03:45
Ne mogu da se radujem, mozda nekad i ja zavrsim u njemu :D
Citiraj | Prijavi administratoru
 

This content has been locked. You can no longer post any comment.