Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Subvencije za privatne vrtiće u Kragujevcu
 
 

Subvencije za privatne vrtiće u Kragujevcu

Gradsko veće na održanoj sednici donelo je odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama koja poseduju rešenje o verifikaciji izdato od strane nadležnog ministarstva, a sredstva za realizaciju ove Odluke obezbeđena su u budžetu grada Kragujevca.

 

Razlog za donošenje ove Odluke je sadržan u potrebi da se poveća obuhvat dece u predškolskom obrazovanju i vaspitanju, kako bi što veći broj dece bio uključen u procese rane socijalizacije i vaspitno-obrazovnog rada. S obzirom na to da grad Kragujevac nije u mogućnosti da poveća kapacitete predškolskih ustanova čiji je osnivač, uključivanje privatnih predškolskih ustanova u sistem javnih usluga povećaće dostupnost predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Gradska uprava za vanprivredne delatnosti će na zvaničnoj interenet prezentaciji Grada objaviti Javni poziv na osnovu kojeg će se utvrditi lista verifikovanih privatnih predškolskih ustanova, nakon čega će grad Kragujevac zaključiti ugovore sa privatnim vrtićima.

Za ostvarivanje tog prava, za period od 1. septembra - 31. avgusta naredne godine, kako je Odlukom predviđeno, biće korišćena rang lista Predškolskih ustanova. Mesečni iznos naknade dela troškova boravka dece u privatnoj predškolskoj ustanovi iznosi 80 posto od ekonomske cene. Učešće grada Kragujevca u dnevnom iznosu boravka deteta utvrđuje se deljenjem mesečnog iznosa koji se priznaje kao osnov za obračun dela troškova boravka dece, sa brojem radnih dana za obračunski mesec.

Na sednici Gradsko veće je donelo odluku o odobravanju sredstava udruženjima / organizacijama za realizaciju projekata u oblasti socijalne zaštite u cilju dodele sredstava iz budžeta Grada u ukupnom iznosu od 665.000 dinara Okružnoj organizaciji Saveza slepih Srbije u Kragujevcu, Centru za socijalne inovacije i integracije i Gradskom udruženju penzionera.

Gradsko veće dalo je i saglasnost Gradskoj upravi za upravljanje projektima, održivi i ravnomerni razvoj da zaključi ugovor sa Agencijom ''URBAN ART'' radi izrade tehničke kontrole projektno - tehničke dokumentacije za izgradnju košarkaškog igrališta u Velikom parku. Saglasnost je data i Udruženju za društveni razvoj mladih ''Interaktiv'' za postavljanje trbina sa obe strane Otvorene scene u Velikom parku radi održavanja programa.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži