Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Teslin vremeplov oduševio Kragujevčane
 
 

Teslin vremeplov oduševio Kragujevčane

Nakon velikog uspeha u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i na crnogorskom primorju, inovativni projekat Telekoma Srbija „Teslin vremeplov“ prikazan je i u Kragujevcu, samom srcu Šumadije, na zdanju Prve kragujevačke gimnazije.

 

 

Mnogobrojni Kragujevčani i gosti grada imali su priliku da na nesvakidašnji način, putem spektakularnih 4D projekcija, upoznaju našeg naučnika i njegov nemerljiv doprinos čovečanstvu. Oduševljena publika na Đačkom trgu burnim aplauzima je ispratila živopisnu priču o velikom pronalazaču i njegovim revolucinarnim izumima, ispričanu kroz jedinstveni spoj moderne tehnologije i umetnosti.

Prikazujući bogatu naučnu zaostavštinu Nikole Tesle, vizionarski projekat „Teslin vremeplov“ obeležio je godinu u kojoj se proslavlja važan jubilej – 160. godišnjica od rođenja jednog od najbrilijantnijih umova svih vremena. Mnogobrojna Teslina dela koja je nesebično ostavio u nasleđe unapređujući kvalitet savremenog života, dočarana su putem veličanstvenih 4D projekcija koje prate naučnikovo odrastanje i životni put.

„’Teslin vremeplov’ predstavlja još jedan projekat kojim kompanija Telekom Srbija nastoji da podrži promociju nauke i time doprinese njenom razvoju. Život Nikole Tesle, zajedno sa njegovim genijalnim pronalascima, predstavlja stalan izvor inspiracije mnogim naučnicima i zato je ovaj jedinstveni multimedijalni događaj idealna prilika da se podsetimo mnogobrojnih dela koja nam je nesebično ostavio u nasleđe. Zahvaljujući svojim revolucionarnim idejama, Tesla nam je omogućio globalnu povezanost, savremeni način života i unapređenu komunikaciju među ljudima, a to su vizije koje Telekom Srbija deli sa velikim Nikolom Teslom“, izjavila je direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija, Marija Bošković.

Kompanija Telekom Srbija svojim društveno odgovornim delovanjem i dalje će nastojati da ostvari Teslinu misiju usmerenu ka unapređenju života ljudi i globalnoj povezanosti. Inovativnim projektima poput „Virtuelnog muzeja Nikole Tesle“, „Virtuelnog muzeja Mihajla Pupina“ i „mts app konkursa“, Telekom Srbija će nastaviti da podstiče razvoj mišljenja i naučnog pristupa u pronalaženju odgovora za savremene izazove. Dodatne projekcije „Teslinog vremeplova“ u Kragujevcu biće održane u subotu i nedelju, 24. i 25. septembra, od 20 do 22 časa.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži