Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Startit meetup na PMF Kragujevac
 
 

Startit meetup na PMF Kragujevac

Na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu je pre tačno deset godina osnovan studijski program Informatike, kao jedini te vrste u regionu centralne Srbije. Na tržištu se pokazalo da naši studenti informatike čak i pre završetka studija mogu adekvatno da odgovore zahtevima privrede.

 

Koliko nam je važna stručnost kadra koji školujemo, podjednako nam je važno da poslovna klima u kojoj studenti nakon studija treba da se nađu bude podsticajna i za njih i za lokalnu zajednicu. U tom duhu smo otpočeli saradnju sa SEE ICT i Startit centrom, čija je misija podrška razvoju IT preuzetništva. Kao prvi korak saradnje, Institut za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta organizuje prvi Startit meetup u Kragujevcu. Sastanak je namenjen svima onima koji su zainteresovani za pokretanje i razvoj sopstvenog biznisa u oblasti IT industrije, kao što su: sadašnji i bivši studenti, IT profesionalci, IT entuzijasti.

Odgovore na pitanja šta se dešava u Srbiji na startap sceni i kako se u nju može uključiti pružiće Zoja Kukić, predstavnik centra za tehnologiju i umrežavanje - SEE ICT. SEE ICT je i nosilac projekta Startit centar, čiji je cilj podrška razvoju domaće startap scene i razvoj tehnološkog ekosistema Srbije. Pošto je ovo prvi sastanak u Kragujevcu, teme razgovora će pokriti pre svega osnove – šta je to startap, koji su uspešni domaći primeri, zatim kako ga osnovati i proveriti da li ideja ima smisla, i na kraju kako finansirati ovaj poduhvat.

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži