Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac ustupio zemljište za Palatu pravde
 
 

Kragujevac ustupio zemljište za Palatu pravde

Grad Kragujevac preneo je, bez naknade, u javnu svojinu Republike Srbije svoju parcelu u blizini Pravnog i Ekonomskog fakulteta. Ugovor o prenosu neizgrađenog građevinskog zemljišta danas su potpisali gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i v.d. pomoćnika direktora Republičke direkcije za imovinu Snežana Vukotić.

 

Na parceli površine oko dva hektara biće izgrađen novi objekat svih pravosudnih organa u Kragujevcu. Reč je, da podsetimo, o inicijativi Ministarstva pravde da se u Kragujevcu izgradi jedan objekat u kome će biti objedinjeni svi sudovi i tužilaštva, koji se trenutno nalaze na različitim lokacijama.

Grad Kragujevac je na sednici Skupštine grada 18. oktobra prošle godine doneo odluku da se za ove namene ustupi lokacija površine oko dva hektara kod Pravnog i Ekonomskog fakulteta. S druge strane Ministarstvo pravde, koje trenutno koristi objekat površine 5193 kvadrata u ulici Trg Radomira Putnika 4, koji ima status nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja, pokrenuće inicijativu da Vlada Srbije donese odluku o ustupanju tog objekta gradu Kragujevcu za potrebe budućeg muzeja.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži