Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Pravilnik o uslovima za postavljanje objekata na javnim površinama
 
 

Pravilnik o uslovima za postavljanje objekata na javnim površinama

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je Pravilnik o uslovima za postavljanje objekata na javnim površinama kojim se propisuju tehnički i drugi uslovi za njihovo postavljanje. Najveće promene odnose se na letnje bašte tipa “A“, u ekstra zoni, koje pored, stolova i stolica, za zaštitu od sunca mogu da sadrže suncobrane svetlo bež boje ili slične nijanse.

 

Pravilnikom je predviđeno da se tende mogu postaviti van pešačkih zona u baštama tipa “B“ po odobrenju. Prema kolovozu ove letnje bašte mogu imati montažno-demontažnu, odnosno transparentnu ogradu ili žardinjere do visine baštenskih stolova. U baštama neće moći da se postavljaju ljuljaške za sedenje, baštenski roštilji, mangala, fiksni šankovi, ozvučenje, televizori, video bimovi i montažno-demontažne podne platforme. Izuzetno podne platforme moći će da se postave na obrazloženi zahtev, radi nivelisanja i platforma ne može biti viša od 0,25 m. Novina je da će zakup važiti tri godine, po sprovedenom postupku licitacije za bašte tipa “A“ i da će se naknada plaćati mesečno, a ne odjednom kao do sada.

Vlasnici objekata dužni su da se tokom perioda korišćenja lokacija pridržavaju sanitarno-higijenskih propisa, propisa o zaštiti životne sredine, propisa o radnom vremenu, javnom redu i miru i ostalih propisa koji se primenjuju na predmetnu delatnost. Prilikom rešavanja zahteva o zauzeću javne površine radi postavljanja ovih objekata posebno će se ceniti prijave građana, nadležnih inspekcijskih organa ili Policijske uprave za narušavanje javnog reda i mira. Izdata rešenja mogu se ukinuti ukoliko se odstupi od uslova koji su utvrđeni odobrenjem.

Gradsko veće dalo je saglasnost na potpisivanje Ugovora o donaciji između Blythswood care Škotska i grada Kragujevca o donaciji četiri vatrogasna i jednog sanitetskog vozila u okviru realizacije projekta - donacija Blythswood care i Spasilačke organizacije Ujedinjenog Kraljevstva.

Na sednici doneta je odluka o stavljanju van snage odluke i rešenja Gradskog veća o odobravanju godišnjih programa sportskih organizacija i određivanja visine sredstava za njihovu realizaciju. Razlog za donošenje ove odluke sadržan je u potrebi izmene sastava stučne komisije za ocenu godišnjih i posebnih programa u oblasti sporta koja će ponovo izvršiti stručni pregled i oceniti predloge.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži