Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Svečana ceremonija ITK Klaster Akademija Kragujevac
 
 

Svečana ceremonija ITK Klaster Akademija Kragujevac

U sredu 9. maja 2018.godine u Kragujevcu (Hotel Kragujevac, Kralja Petra I, br 18) održava se završna svečanost “IKT klaster akademije Kragujevac 2017”. Ceremonija, tokom koje će uspešnim polaznicima akademije biti dodeljene diplome, traje od 12 do 14h i otvorena je za prisustvo medija.

 

Cilj “IKT klaster akademije Kragujevac 2017.” je smanjivanje jaza između zahteva brzorastuće IKT industrije Kragujevca za kadrom sa određenim znanjima i veštinama i postojećih kompetencija nezaposlenih mladih na tržištu rada. Time se doprinosi, kako smanjenju nezaposlenosti mladih na teritoriji Kragujevca i okoline, tako i zadovoljenju potreba kompanija za obučenim radnicima u IT industriji.

Projekat “IKT klaster akademije Kragujevac 2017.” realizuje IKT Klaster Centralna Srbija, uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje, i Švajcarske Agencije za Razvoj i Saradnju SDC. Program akademije osmišljen je i razvijen na osnovu pažljivo identifikovanih i analiziranih potreba kompanija.

Obuka se sastoji od 5 meseci specijalizovanog IKT treninga i 3 meseca prakse u kompanijama članicama IKT Klaster Centralna Srbija. Aktuelna generacija od dvadeset polaznika započela je obuku u avgustu 2017.godine, a neki od njih već su se zaposlili u kompanijama u kojima su bili na praksi.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži