Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Počelo prolećno sređivanje grada
 
 

Počelo prolećno sređivanje grada

kgcistoca.co.rsU toku su radovi javih komunalnih preduzeća “Zelenilo“ i “Čistoća“ u cilju prolećnog čišćenja grada i tim povodom direktori preduzeća, Ljiljana Tirnanić i Dejan Raonić održali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili radove koji su u toku i one koji su u planu.

Trenutno se obavlja čišćenje zelenih površina u mesnim zajednicama Bubanj i Mala Vaga, očišćene su teritorije mesnih zajednica Erdoglija i Stanovo a radovi će se sukcesivno nastaviti prema utvrđenom programu preduzeća. Aktuelni radovi prethode sezoni košenja koja je u planu da se obavi sredinom aprila meseca - rekla je direktorka JKP ''Zelenilo'', Ljiljana Tirnanić.Kalendar radova ovog preduzeća zavisi od vremenskih uslova. Redovni radovi koji se obavljaju tokom čitave godine kada vremenski uslovi dozvoljavaju su orezivanje i seča suvih stabala i grana, a od 20. aprila tekuće godine u planu je prolećna rasada cveća. Velika manifestacija koju je direktorka JKP ''Zelenilo'' najavila je Sajam hortikulture koji će se u periodu od 28 - 30. aprila u organizaciji Šumadija sajma u Kragujevcu održati prvi put. U okviru obeležavanja majskih praznika Sajam hortikulture će se u Kragujevcu održati prvi put a na štandovima Šumadija sajma svoje proizvode će predstaviti 150 izlagača iz zemlje i inostranstva - istakla je direktorka Tirnanić.Mašinsko čišćenje ulica i pranje je u nadležnosti JKP ''Čistoća'' i ono podrazumeva čišćenje čistilicama i pranje ulica cisternama. Takođe ovo preduzeće održava i kišnu kanlizaciju kao i uklanjanje grubih nečistoća sa zelenih površina.U toku je prolećno čišćenje grada a od 21. marta počela je velika akcija uklanjanja kabastog otpada, tako da će svoj stari nameštaj i sanitarije građani moći da odlažu pored kontejnera naredne dve nedelje - najavio je Dejan Raonić, direktor JKP ''Čstoća''. 

Plan i program koji je donesen na početku godine a koji podrazumeva čišćenje i pranje centralnih ulica i trgova, uklanjanje čvrstih nečistoća sa zelenih površina kao i održavanje kišne kanalizacije, prema rečima direktora ovog preduzeća, regularno se ostvaruje. Građani rubnih delova grada mogu posredstvom saveta svoje mesne zajednice da intervenišu čišćenje ulice a mi smo tu da izađemo u susret - dodao je direktor Raonić.

Izvor: Teklareka

This content has been locked. You can no longer post any comment.