Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Radnici i dalje u Skupštini grada
 
 

Radnici i dalje u Skupštini grada

radniciuskupstinigradaRadnici kragujevačkog preduzeća "Metal sistemi“ proveli su i ovaj vikend štrajkujući u prostorijama Skupštine grada Kragujevca. Iako su dobili nacrt ugovora po kome bi država trebalo da postane većinski vlasnik, u sindikatu su ponovili da od protesta odustaju tek kada vide rešenje Agencije za privedne registre.

Oni kažu da su dfanonoćna dežurstva u Skupštini grada jedini način da država reši njihov problem. Sindikat “Metal sistema” dobio je od Ministarstva ekonomije nacrt ugovora po kome bi država trebalo da postane većinski vlasnik preduzeća. Predsednik sindikata Miloš Tanasković kaže da sa pravnim savetnikom trenutno razmatra ugovor, a kao jednu od njegovih manjkavosti navodi to što je reč o ugovoru o poklonu. Kako kaže, u ovakvim situacijama između države i vlasnika najčešće se sklapa ugovor o ustupanju dela vlasništva.

Dogovorom u Ministarstvu ekonomije, sadašnjem vlasniku Dragoljubu Raduloviću ostalo bi 33 odsto akcija, radnici bi dobili paket od 10 odsto, dok bi država preuzela 57 odsto kapitala “Metal sistema”. Radnici su ponovili da će u Skupštini grada Kragujevca ostati sve dok ne vide rešenje u kome je država većinski vlasnik, za šta je potrebna saglasnost Vlade.

Radnici "Metal sistema" su i danas u prostorijama Skupštine grada.

Izvor: SumadijaPress

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži