Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac obiluje talentima
 
 

Kragujevac obiluje talentima

kgtalNa 11. regionalnoj Smotri stvaralaštva mladih talenata Kragujevački đaci ostvarili su izuzetne rezultate. Od ukupno 25 polaznika regionalnog Centra za talente u Kragujevcu, na smotri je učestvovalo 19 mladih, od kojih se čak 17 plasiralo u viši rang nadmetanja, republičko takmičenje, 5. i 6. juna u Beogradu.

Tim povodom danas su im u Skupštini grada svečano uručene knjige i diplome kao nagrada za postignut uspeh.

Takmičenje se odvijalo u pet naučnih disciplina - biologija, engleski jezik, fizika, hemija i matematika, a svaki polaznik je, uz pomoć mentora, imao zadatak da izradi naučni rad na određenu temu, koji, za potrebe takmičenja, brani pred stručnom Komisijom.

Plasman na republičko takmičenje iz oblasti matematike ostvarilo je šestoro gimnazijalaca - Aleksandar Ivanović, Dragutin Ostojić i Nikola Milovanović, kao prvi u svojim kategorijama, zatim, Milica Jovanović, kao druga i Milica Jevtić i Veljko Vranić, osvajači trećeg mesta.

Najbolji mladi fizičari su Nevena Aksić, učenica Osnovne škole „Radoje Domanović“, i Stefan Jovanović i Petar Milenković, učenici Prve kragujevačke gimnazije.

U oblasti engleskog jezika, za plasman su se izborili Mina Petrović, učenica OŠ „21. oktobar“, Danica Jovanović iz Prve gimnazije i, Sanja Čalović, Jovana Đurđević i Teodora Cvenček, učenice Druge kragujevačke gimnazije, dok je najbolji rad iz biologije uradila Anđela Blagojević, učenica OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ .

Radoslav Pavlović iz Medicinske škole, i Petar Stanić, iz Prve tehničke, osvojili su prvo, odnosno drugo mesto u oblasti hemije.

Svi oni vredno uče i rade kao članovi regionalnog Centra za mlade talente čije se članstvo regrutuje na osnovu vrhunskih naučnih rezultata, a konačnu odluku o prijemu donosi psiholog Centra nakon teksta.

Centar za talente u Kragujevcu postoji 11 godina, a finansira ga Skupština grada.

Izvor: SumadijaPress

This content has been locked. You can no longer post any comment.