Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kako smanjiti gužve na Kragujevačkim šalterima?
 
 

Kako smanjiti gužve na Kragujevačkim šalterima?

policijska_uprava_kragujevacKako bi građanima, ali i svojim službenicima izdavanje ličnih dokumenata, tablica i dozvola učinili bar malo komfornijim, iz Policijske uprave su se za pomoć obratili lokalnoj samoupravi. Kako služba upravnih poslova radi u veoma skučenim uslovima, gradska uprava, po svemu sudeći, trebalo bi uskoro da za ove namene policiji privremeno ustupi dodatni prostor. 

Gužve u pretrpanim hodnicima, višesatno čekanje pred šalterima,nervoza i nezadovoljstvo građana i veliki pritisak na službenike koji rade na prijemu i obradi zahteva i izdavanju isprava– to je veoma česta slika iz prizemlja i suterna Policijske uprave u Kragujevcu. Taman kada je prošao prvi veliki talas uzimanja biometrijskih pasoša, uvedene su nove registarske tablice, nalepnice, saobraćajne i vozačke dozvole, što je, uz redovno izdavanje lčnih karata, stvorilo nove gužve. 

Kako se očekuje, pitanje dodatnog prostora trebalo bi uskoro da bude rešeno, tako da se sedište Policijske uprave u zgradi opštine rastereti, a građani komfornije i lakše dolaze do dokumenata. Ovo je trenutno jedini način da se problem ublaži, jer država nema novca za izgradnju ili kupovinu namenskog prostora za policiju. Ovde se treba prisetiti da je Policijska uprava, preko MUP-a, tražila da joj se dodeli zgrada nekadašnje komande korpusa, ali je Ministarstvo odbrane taj objekat ustupilo tužilaštvima, tako da je policija, za sada, ostala kratkih rukava, a građani prinuđeni da čekaju u redovima.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži