Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U kragujevačke vrtiće deca će moći da idu i leti
 
 

U kragujevačke vrtiće deca će moći da idu i leti

vrticSvi kragujevački vrtići i jaslice Predškolske ustanove “Nada Naumović”, za razliku od ranijih godina, biće otvoreni tokom celog leta. Roditelji neće morati da decu zbog godišnjih odmora vode s kraja na kraj grada u vrtić koji radi, niti će biti izloženi dodatnim troškovima zbog čuvanja dece, a mališani će moći da učestvuju u nizu manifestacija.  

- U 15 objekata ustanove “Nada Naumović” trenutno je oko 3.360 dece od jedne do 6,5 godina. Nijedan od 14 vrtića i jaslice neće zbog godišnjih odmora biti zatvoren tokom leta. Dan će deci biti ispunjen, družiće se sa vršnjacima kroz igru i aktivnosti predviđene u svakom vrtiću posebno, i oni će imati mogućnosti da biraju da li će učestvovati u takmičenjima, sportskim aktivnostima radionicama ili učiti neku od veština - kaže Milka Simić, saradnica za kulturu u ovoj ustanovi.

Otvorena vrata vrtića olakšaće brige roditelja koji neće uskoro na odmor, a neće morati ni da se izlažu dodatnim troškovima da bi platili nekom čuvanje dece. Biljana Miloradović, službenica, kaže da je vest da će svi vrtići raditi odlična i za decu i za roditelje.

- Sin Nemanja ima tri godine i ne znam kako bi prihvatio da mora ići u neki drugi vrtić, da menja društvo, vaspitačicu. Vrtić nam je blizu stana, povedem ga kad krenem na posao i uzmem ga kad se vraćam. Kada mi je kćerkica bila u vrtiću, morala sam da je iz Vašarišta vodim na Malu Vagu. Ona je to prihvatila jer je po prirodi društvena, pa se lako sprijateljila sa novim društvom. Meni je to odlaženje u drugi vrtić predstavljalo dodatno gubljenje vremena. Odvedem je u drugi deo grada, pa na posao, onda ponovo sa posla u vrtić, pa tek onda kući po najvećoj vrućini - kaže Biljana.

I Nataša Crevar, majka dva dečaka, imala je slične probleme.  

- Sin Bogdan mi je bio u “Nevenu” u Bresnici i leti sam morala da ga vodim u Ilinu Vodu, vrtić udaljen pet kilometara. Svako jutro manje dete nosim u nosiljci, a Bogdana za ruku, pa pešice preko obilaznice. Kad su velike vrućine mlađe, dete su čuvali svekar i svekrva, a ovaj stariji i tad je pešačio. Svaki roditelj će se obradovati kad zna da ne mora samo zato što su godišnji odmori da dete vodi u drugi vrtić - kaže Nataša.

Pored samog smeštaja, za mališane je pripremljen niz aktivnosti u okviru manifestacije “Leto kod kuće”, ali i izleti i posete bazenima i velikom parku, a do kraja ovog meseca deca koja to žele moći će i da letuju na Kopaoniku.

- Tokom leta vrtići “Kolibri”, “Poletarac” i “Neven” organizovaće takmičenja, sportske igre, likovne radionice i muzičke aktivnosti. Planiramo i posete Eko-parku u Ilinoj Vodi, Velikom parku, Šumaricama, Hipodromu, sportskim terenima u gradu. U pregovorima smo i sa Sportskim centrom “Mladost” o organizovanju škole plivanja na gradskom bazenu - kaže Milka Simić iz Predškolske ustanove “Nada Naumović”.  

Cena smeštaja od 2.580 do 11.000 dinara

Cene smeštaja dece u Predškolskoj ustanovi nisu menjane već tri godine, osim za one roditelje čiji prihodi po članu porodice ne premašuju 27.000 dinara. Zavisno od prihoda, za boravak dece treba platiti od 2.580 do 11.000 dinara, a za više od tri stotine mališana, odnosno za treće dete, boravak u vrtiću je besplatan.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži