Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Ćirić u Kragujevcu
 
 

Ćirić u Kragujevcu

nebojsa_ciricMinistar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić obići će danas u Kragujevcu kasarnu "Grošnica", povodom pripremnih radovi za izgradnju pogona Fijatovih kooperanata prema investicionom projektu "Fijat automobili Srbija".

Na lokaciji kasarne u Grošnici biće otvoreno pet novih fabrika Fijatovih dobavljača "Džonson kontrols sits" (Johnson Controls Seats), "Proma", "Sigit", "HT&L Fitting", dok će se u samom kompleksu Zastave graditi još dve nove fabrike.

U ovim fabrikama u kojima će se proizvoditi auto komponente za potrebe FAS-a treba da bude uposleno 994 radnika, a ukupna vrednost tih investicija je 93,7 miliona evra.

Poseta "Grošnici" je zakazana za 10 sati.

Ćirić će nakon toga u 12 časova svečano otvoriti Centralu Nacionalne službe za zapošljavanje u Kragujevcu koja se izmešta iz Beograda.

Sedište direkcije Nacionalne službe za zapošljavanje izmešteno je iz Beograda u Kragujevac na osnovu izmene Zakona o zapošljavanju i osiguranju u slučaju nezaposlenosti i odluke Vlade.

Svečanosti u Kragujevcu pored ministra Ćirića prisustvovaće direktor Nacionalne službe za zapošljavanje, Dejan Jovanović, gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović i druge zvanice .

Nacionalna služba za zapošljavanje je javni servis koji pruža usluge više od 750.000 nezaposlenih i poslodavaca u Srbiji. Čine je Direkcija, dve Pokrajinske službe, 34 filijale, 21 služba i 120 ispostava u svim okruzima u Srbiji.

Izvor: RTV

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži