Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac U Kragujevcu otvorena direkcija NSZ
 
 

U Kragujevcu otvorena direkcija NSZ

otvoren_nszU Kragujevcu je otvorena direkcija Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) koja je, odlukom Vlade Srbije i izmenama Zakona o zapošljavanju i Zakona o osiguranju u slučaju nezaposlenosti, izmeštena u taj grad.

Na otvaranju je najavljeno da će uskoro u gradu na Lepenici biti otvorena centrala za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić rekao je, posle svečanog otvaranja, da je to ministarstvo iniciralo proces dekoncentracije državnih institucija iz Beograda u druge gradove Republike i podsetio da je Fond za razvoj izmešten u Niš, Agencija za regionalni razvoj u Zaječar, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza u Užice i danas NSZ u Kragujevac.

Ćirić je napomenuo da otvaranje direkcije NSZ u Kragujevcu ima simbolike jer je samo do pre godinu dana većina firmi u tom gradu bila skoro bez posla, a "Zastava" je tavorila, dok se danas u tom mestu u srcu Šumadije uveliko gradi i na pomolu je oporavak kragujevačke privrede.

Direktor NSZ Dejan Jovanović rekao je da otvaranje direkcije u Kragujevcu predstavlja novo poglavlje u oko 90 godina dugoj istoriji te institucije, ističući uverenje da će otvaranje direkcije doprineti daljem razvoju tog grada, Šumadijskog okruga i centralne Srbije.

- NSZ će maksimalno doprineti razvoju ne samo Kragujevca, već i Topole, Rače, Batočine, Lapova, Aranđelovca i svih opština koje okružuju Kragujevac - obećao je Jovanović.

On je napomenuo da NSZ već doprinosi dekoncentraciji državnih ustanova jer ima svoje filijale u skoro svim opštinama u Srbiji i najavio da će u Kragujevcu uskoro biti otvorena centrala za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom.

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović izrazio je nadu da će u skorijoj budućnosti neko od ministarstava Vlade Srbije biti izmešteno iz prestonice u taj grad na Lepenici.

Šef poslaničke grupe G17 plus Mlađan Dinkić, koji je takođe prisustvovao otvaranju ove institucije, rekao je da četiri petine stanovništva Srbije živi u unutrašnjosti, a ostatak u glavnom gradu, ukazujući da je izmeštanje državnih institucija van Beograda način da se ispravi nepravda učinjena prema unutrašnjosti države.

Izvor: GlasJavnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži