Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Virtualni inkubator program za MSP
 
 

Virtualni inkubator program za MSP

virtulabicBiznis Inovacioni Centar d.o.o. Kragujevac, implementira projekat "Virtualni inkubator program za MSP" koji finansira Evropska unija, u periodu od 24 meseca. Partneri na projektu su: Grad Kragujevac, Маšiniski Fakultet, Ekonomski Fakultet, Pravni Fakultet i Opšte udruženje preduzetnika "Sloga", a saradnik na projektu je Biznis Centar Hanover Lahe iz Nemačka. Sredstva opredeljena za realizaciju navedenog projekta iznose 142.045 eura.

U periodu od 4. - 6. jula 2011. godine u Svečanoj sali Biznis Inovacionog Centra, u Kragujevcu, Trg topolivaca 4. Projektni tim Biznis Inovacionog Centra (BIC), partneri na projektu i predstavnici Biznis Centra iz Hanovera, Nemačka kroz prezentacije i radionice predstavljaju svoja iskustva i uslove neophodne za osnivanje i vođenje efikasne virtuelne kancelarije, softverska rešenja za njeno funkcionisanje, kao i održivost Biznis inkubatora sa aspekta delovanja virtualne kancelarije.

Projekat "Virtualni inkubator program za MSP" ima za cilj razvijanje funkcionalanog Virtualnog inkubator programa kao podršku ciljnim grupama BIC-a - sektoru malih i srednjih preduzeća (MSP), preduzetnicima, studentima i nezaposlenima.

Virtualni inkubator program dizajniran je tako da pruži podršku preduzećima koja se ne nalaze fizički u objektu inkubatora, a mogu da obavljaju svoju delatnost koristeći usluge Biznis inkubatora, uz značajno sniženje troškova poslovanja.Podrška se sastoji u mogućnosti korišćenja usluga putem interaktivnog web portala (on-line standardne i specijalističke obuke, baze podataka MSP sektora, preduzetnika, kao i studenata i profesora koji žele da rade sa start-up preduzećima, savetodavne usluge, on-line biblioteke, virtualne učionice… Pored ovoga, kao specifični vid podrške, preduzeća će putem virtualnih kancelarija moći da koriste i kompletne komunikacione i usluge korišćenja poslovne adrese i na taj način će simulirati pravo poslovno okruženje.

Ovaj projekat i kompletna infrastruktura Biznis Inovacionog Centra su odlična osnova za edukaciju studenata kragujevačkog Univerziteta u delu samozapošljavanja, gde se upoznaju sa problematikom: razvoja poslovnih ideja, osnovama preduzetništva, osnivanja novog poslovnog poduhvata, preduzetničkih prilika i afiniteta, izrade biznis planova i drugo. Kompletna obuka je podeljena u pet modula. U prvoj fazi, tokom mesaca maja i juna, je obuhvaćeno je oko 400 studenata Mašinskog i Ekonomskog fakulteta. Obuku su realizovali zaposleni BIC-a i profesori i asistenti kragujevačkog Univerziteta. U drugoj fazi, tokom meseca septembra 2011, obuku će proći i student Pravnog fakulteta i student master studija.

P8040533 P8040548 P8040555
 
P8040567 P8040571 P8040574
 
P8040579 P8040582 P8040588

This content has been locked. You can no longer post any comment.