Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Mesto za skejtere u Kragujevcu
 
 

Mesto za skejtere u Kragujevcu

skajterKragujevački skejteri konačno će dobiti mesto na kome će se baviti ovim sportom, zahvaljujući novcu iz programa "Mladi su zakon" Ministarstva omladine i sporta. Posle deset godina bezuspešnog kucanja na vrata gradskih političara, sada će srediti postojeću opremu, dok im je grad ustupio lokaciju u Velikom parku.

Napuštene fabrike, tereni za fudbal i košarku, gradski platoi, mesta su na kojima su se okupljali kragujevački zaljubljenici u skejtbord.

Već deset godina od gradskih vlasti traže da im obezbede prostor na kome će vežbati, a ni 5.000 potpisa koje su prikupili prošle godine nije urodilo plodom, kaže diplomirani mašinski inženjer Aleksandar Nikolić, koji se već 13 godina bavi ovim sportom. 

Da lokacija nije problem ako postoji dobra volja, pokazalo se nedavno kada je grad jedan deo Velikog parka ustupio skejterima, koji su u saradnji sa organizacijom "Motiv akcija" kod Ministarstva omladine i sporta konkurisali i dobili 100.000 dinara da opreme svoj novi kutak. 

Sve ostalo odradiće sami, jer šmirglanje, farbanje i šrafljenje za ove mlade entuzijaste ne predstavljaju nikakav problem. 

U okviru programa "Mladi su zakon" u Kragujevcu je realizovano još pet projekata. Vojo Lučić iz organizacije "Sunce", koja je bila resurs centar za omladinske grupe kaže da je iznenađen interesovanjem, ali i upornošću mladih Kragujevčana. 

Osim rešavanja decenijskog pitanja vožnje skejta, mladi su se bavili ekologijom, brigom o starima, ali i organizovali trodnevni letnji festival na kome su promovisani mladi neafirmisani umetnici.

Izvor: B92

This content has been locked. You can no longer post any comment.