Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Vodička tura u Narodnom muzeju
 
 

Vodička tura u Narodnom muzeju

image001U subotu, 24. septembra biće organizovana još jedna promotivna vodičkia tura „Kragujevac, kroz ulice i muzeje“. Autobus će u 12h krenuti u panoramsko razgledanje grada, koje je obogaćeno pričom našeg vodiča o znamenitim događajima, objektima i ljudima Kragujevca. Ove subote posetićemo Narodni muzej.

Pored stalnih postavki u konaku kneza Mihaila i na spratu Galerije, svi posetioci će imati priliku da pogledaju postavku „Pozorišni plakat 1936-1946. godine“. Posle vožnje kroz neke od najlepših i najznačajnijih kragujevačkih ulica i panoramskog razgledanja Šumarica, uputićemo se u još jedan objekat Narodnog muzeja, koji se nalazi u ulici Svetozara Markovića. Kuća prote Miloja Barjaktarovića, kao i čitava ulica, ima dugu i zanimljivu istoriju. Prostorije su pretvorene u jedan mali, ali zanimljiv izložbeni prostor, koji oslikava gradski život u Kragujevcu u drugoj polovini XIX veka. Brojni eksponati iz uglednih kuća ovog perioda svedoče o sjaju koji je Kragujevac imao u tom periodu. Ovde ćemo završiti ovonedeljni turistički obilazak grada.

Pridržite nam se u subotu i iskoristite privilegiju da budete turista u svom gradu. Vodička tura je besplatna, polazak je od Krsta, u 12h, a celokupni obilazak traje oko dva sata.

This content has been locked. You can no longer post any comment.