Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Kragujevac kroz ulice i muzeje
 
 

Kragujevac kroz ulice i muzeje

Vodicka-tura-Kragujevac-kroz-ulice-i-muzejeDanas će biti organizovana još jedna promotivna vodička tura „Kragujevac, kroz ulice i muzeje“. Autobus će u 12h krenuti u panoramsko razgledanje grada, koje je obogaćeno pričom vodiča o znamenitim događajima, objektima i ljudima Kragujevca. 

Ove subote posetiće se Narodni muzej. Pored stalnih postavki u konaku kneza Mihaila i na spratu Galerije, svi posetioci će imati priliku da pogledaju postavku „Pozorišni plakat 1936-1946. godine“. 

Posle vožnje kroz neke od najlepših i najznačajnijih kragujevačkih ulica i panoramskog razgledanja Šumarica, posetioci će otići u još jedan objekat Narodnog muzeja, koji se nalazi u ulici Svetozara Markovića. Kuća prote Miloja Barjaktarovića, kao i čitava ulica, ima dugu i zanimljivu istoriju. 

Prostorije su pretvorene u jedan mali, ali zanimljiv izložbeni prostor, koji oslikava gradski život u Kragujevcu u drugoj polovini XIX veka. Brojni eksponati iz uglednih kuća ovog perioda svedoče o sjaju koji je Kragujevac imao u tom periodu.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži